maanantai 25. huhtikuuta 2016

Vapauden kutsu

Tänään haaveilin molin sivuilla kovapalkkaisista töistä, joiden vuoksi joutuisin muuttamaan Helsinkiin. Sitten haaveilin ulkomaankomennuksista, minne lähdettäisiin koko perhe. Miettikää, enää kolme ja puoli vuotta ja meitsi elää ydinperheessä? Kun laskee asian noin, ei yhdet rippijuhlat juuri purista. Minä olen elänyt aikaa, jolloin laskuri näytti 13 vuotta vapauteen. Kolme ja puoli vuotta on ihan hiton paljon vähemmän. Freeeeedooooooommm.....

Tämä uusperhevalitukseni ja samanaikainen ydinperheylistykseni on nyt luonteeltaan julistavaa ja kasvatuksellista, sillä vaikka avioero voi tuntua hyvältä ratkaisulta ja voi kuvitella, että uusperhe-elämä siitä sitten vaan lunkisti lähtee sujumaan, niin kuulkaa kyllä on myös toisenlaisia vaihtoehtoja. Ellei vaitiolovelvollisuuteni minua ankarasti velvoittaisi, niin kertoisin kyllä millaisia pölkkypäitä tässä maailmassa on ja lisääntyy. Voin kuitenkin ehkä ohjeistaa joillakin vaaran merkeillä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota, ennen kuin lähtee uusperhettä rakentamaan.

1. Uusi onni kertoo jo ekoilla treffeillä ex-puolisonsa oleva rahanahne narsisti. (Se voi pitää paikkaansa, mutta normaali ihminen tajuaa, miltä se kuulostaa ja kertoo vasta, kuin oikeasti on sen aika.)
2. Uusi onni ei ole sovussa lastensa vanhemman ja tämän mahdollisen puolison kanssa. He eivät pysty sopimaan mistään käytännön asiasta asiallisesti tai olemaan samassa paikassa ilman helvetillistä hulabaloota. (Tämä saattaa johtua siitä, että ex-puoliso on rahanahne narsisti, mutta todennäköisempää on, että he ovat molemmat rajattomia sekopäitä, jotka eivät ole vielä selvinneet erostaan.)
3. Uusi onni tai hänen ex-puolisonsa on rahanahne narsisti. Luultavasti huomaat tämän myöhemmin kuin ennemmin, mutta ei ole liian myöhäistä. Run Forrest run!

Mietin taas tänään töissä, että olisi niille kylteille käyttöä. Niistä voisi tehdä myös palautekortit tapaamisille. "Kuule, tämä meni musta nyt niin hyvin, että sanoisin sulle että lopeta tuo vinkuminen, tai et ikinä enää saa seksiä. Keneltäkään. Ikinä. Pikkumaisuus on kuule kaikkein epäseksikkäintä tässä maailmassa. " Ja sitten taas kyllä olisi käyttöä sille paikallinen lastenvalvoja suosittelee-badgellekin, minkä saisi liitettyä suoraan profiilikuvaansa nettideittisivustolle. Koska on niitäkin, se on ihanaa. Sellaisia kunnollisia isiä ja äitejä, jotka toivovat ex-puolisolle hyvää ja kaikkea kohtuullista ja miettivät vaan, että miten tästä nyt kaikki parhaiten selviäisi ja miten lasten olisi parasta. Suosittelen <3

2 kommenttia:

  1. Mä täällä hihittelen itsekseni. Vielä 8 vuotta ydinperheeseen, jos silloinkaan. Noo, hyvinhän tää menee mutta kyllä välillä toki miettii yhtä sun toista... Onneksi sä tiedät kertomattakin!

    VastaaPoista