maanantai 4. huhtikuuta 2016

Jaksamisen kysymyksiä

Alustan tällä viikolla seurakunnan naistenillassa aiheesta jaksaminen arjessa. Jostain syystä aihe on ollut pinnalla itselläni viime aikoina. Sitä oli kuitenkin kiva tarkastella vähän kauempaa. Ajattelin lähestyä aihetta niin, että pyydän naisia miettimään, mitkä asiat heidän elämässään syövät jaksamista ja mitkä asiat taas antavat lisää voimaa. (Ihan sellaisen monikenttäanalyysin ajattelin teettää.) Tehdessäni omaa analyysiani aiheesta huomasin, että samat asiat päivästä riippuen sekä ottavat ja antavat. Se ei yllättänyt, mutta se kyllä, miten kuormittavalta tällä hetkellä vierauden kokemus tuntuu. Luulen toistuvasti asettuneeni tänne, juurtuneeni jollain tavalla. Mutta ei, aina oma törmääminen tähän vieraan heimon kulttuuriin jaksaa yllättää. Koen itseni vieraaksi ja oudoksi, ja se on rankka kokemus. Olla vääränlainen. Vääränlaisuus synnyttää minussa yksinäisyyttä ja se on tunne, jota harvoin koen.

Aavistan vähän minkä kulman takaa tämä kaikki lainehtii. Paastonajan päätin omistaa elämäni perheelleni, sekä nykyiselle että lapsuuden perheelleni. Olla käytettävissä ja jättää omat menot minimiin. En ole kuukausiin tavannut ketään ystävääni eilistä lukuunottamatta, jolloin aloitin horjuvat askeleet takaisin kohti yhteyttä.  Olen solahtanut siihen vanhaan koloon, joka on tuttu jo lapsuudestani: olen olemassa muita varten ja muiden ehdoilla. Ja vaikka luopuisin kaikesta omasta ja lakkaisin hengittämästä, olen silti uhka ja vääränlainen.

Takaisin elämään palaaminen on kivuliasta. Ikävöin kohtaamista, mutta en uskalla sanoa mitä ajattelen tai toivon, koska pelkään romahtavani. Ikävöin ystäviäni ja ikävöin itseäni.

Onneksi on kevät. Se antaa luvan aloittaa alusta, synnyttää uutta, olla kepeä ja vain imeä itseensä valoa ja aurinkoa. Täältä tullaan, pienin askelin. Kesään mennessä aion olla taas takaisin.

8 kommenttia:

  1. <3!

    ...ja kiva kun olet takaisin blogissa; olen kaivannut sinua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos sanoistasi <3 huomasin saman puutteen blogien lukemisessa kuin irl-tapaamisissa, en ole jaksanut sitäkään. Täytyy siis heti aloittaa ja käydä lukemassa mitä sulle kuuluu :) ihania kevätpäiviä ihanainen <3

      Poista
  2. Täällä ollaan, ihan sinua varten!
    Raks <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tiedän muru, kiitos siitä <3 mä oon ollut vaan niin huono ottamaan yhtettä. Haleja raks.

      Poista
  3. Pienin askelin kohti meidänkin seuraavaa tapaamista hei, pian! Sä olet ollut mielessä, on ikävä sun pohdiskelevaan viisautta ja hauskaa huumoria <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin muru, olen niin kaivannut sun seuraa <3 päästäänkö pian tekemään teille tupatarkastusta?

      Poista
  4. Voi rakas ystävä, ihan taas laitoit sanoiksi sen, mitä en osannut itse edes ajatella. Yritin kovasti miettiä omaa arjessa jaksamistani mutta tulin siihen tulokseen, että olen niin uuvuksissa, etten edes tiedä mistä aloittaa. Voi hyvänen aika... Muita varten ja muiden ehdoilla täälläkin mutta raivokohtausten kautta olen päässyt sentään vähän eteenpäin: omaa aikaa on saatava.

    Paljon voimia sulle, ihanaa kun kirjoitat taas! Puss o kram!



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pitää muuten niin nähdä. Ensi kerralla kun tuun sinne päin, treffit kaupungissa. Ollaan molemmat sen tarpeessa. Haleja ihana.

      Poista