keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Ahneudesta

Olen törmännyt ilmiöön, joka on minusta hämmästyttävä. Ihmiset, jotka varastavat kirpputorilta. Olen jotenkin ihan pöyristynyt asiasta. Minulla on vielä tämän viikon lauantaihin kirppispöytä lasten kirpulla ja hintani ovat mielestäni hyvin kohtuulliset. En näe järkeä siinä, että vie kirpparille käytettyä tavaraa, joista pyytää ylihintaa. Oletan, että moni muukin kävijä ostaa kun halvalla saa. Tänään huomasin useita juttuja puuttuvan, joita ei näy tilityksessä. Oikeasti, kuka varastaa euron leggarit?

Onkohan kirpparivaras samaa ihmisrotua kuin sellainen, joka nostaa etuuksia, joihin ei ole oikeutettu? Tai sellainen, joka tienaa tosi hyvin, mutta ei halua maksaa lapsensa harrastuksia? Tai sitä lajia, joka vaatii kohtuuttomia elatusmaksuja ex-puolisolta, silläkin uhalla, että tämä ylivelkaantuu? Välillä ihmettelen sitä, miksi ihmiset toimivat väärin vain siksi, että se on mahdollista. Mikään systeemi ei ole aukoton. Mutta vaikka löytää jonkun porsaanreiän ja voi, ei aina pitäisi.

Jokin aika sitten törmäsin itämaiseen viisauteen "Helvetin portteja ovat himo, ahneus ja viha." Olen miettinyt sitä paljon, kuinka totta se on. Ihminen, joka hallitsee himonsa eikä ahnehdi tai vihaa, on epäilemättä hyvillä jäljillä. Itselleni ahneus on näistä kolmesta vähiten haastava, siksi voin jeesustella ihmetellen sitä. On paljon asioita, mitä haluaisin, mutta en voi saada. Tiedän silti olevani hyvin etuoikeutettu, kun voin tässä kohdin tulla toimeen osa-aikatyöllä ja saan hoitaa omaa itse lastani. Nämä päivät ovat paljon arvokkaampia kuin mikään, mitä rahalla saa.

2 kommenttia:

  1. On varmaan samaa kaliiberia kuin nuo ison kirstun päällä istuvat; mikään ei koskaan riitä. Mennään mistä aita on matalin ja kunhan kukaan ei näe, tehdään mitä tahdotaan laista ja säännöistä välittämättä. Voi kiukku sentään! Paree kun tyydyn nyt vain pyörittelemään silmiäni, enkä avaudu enempää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :) ihan tulit mieleeni tuossa elatuksen epätasaisessa jakaantumisessakin, mutta ei siitäkään sen enempää. Puss ihana <3

      Poista