tiistai 29. heinäkuuta 2014

Pieniä murheita, pikkiriikkisiä

Elämme edelleen kaksiossa, sillä vintti elää trooppista todellisuutta yöstä toiseen. Alakerrassa selviää öisin avaamalla ikkunat ja antamalla viileämmän ulkoilman jäähdyttää huoneet. Kaksio tarkoittaa, että istun olohuoneessa kirjoittamassa ja kuuntelen, kun Maissi pulputtaa omia juttujaan miehen vieressä viereisessä huoneessa. Mitähän hän oikein juttelee? Millaisia asioita hän haluaa kertoa päivän päätteeksi?

Tänään olen pohtinut sitä, etten ehkä pysty palaamaan vielä kuoroon syyskuun alussa. Ellei tapahdu ihmeitä ja Maissi ala syödä kiinteitä ratkaisevasti enemmän. Äidinmaito on edelleen pääravinto typyllä ja kaikki muu syljetään pois. Paitsi maissinaksut, nimensä veroisesti. Mangoa menee välillä muutama lusikallinen. Kurkkua hän järsii, tänään melonin palaa. Voikohan maissinaksuilla kasvaa isoksi? Kuoroon paluu on ollut suuri haaveeni, sillä ikävöin sitä niin, että sydämeen sattuu. Treenit ja lyhyet esiintymiset vielä ehkä onnistuisivat, treenit kerran viikossa muutaman tunnin ajan. Huolestuttavinta on leiri syyskuussa, josta voisin ajaa öiksi kotiin, mutta silti minun pitäisi olla pitkät päivät poissa. Tällä hetkellä olemme tosi kiinni toisissamme, enkä uskalla olla poissa tuntia pitempään. Ongelma ei ole vain minun päässäni, myös miestä hermostuttaa jäädä yksin vauvan kanssa, joka ei syö mutta itkee nälkäänsä. Minun pitäisi vähintäänkin reipastua lypsämisen kanssa, jotta maitoa olisi reilusti pakkasessa. Lypsäminen vain sucks.

Luopuminen ei ole tuntunut minusta hankalalta, ei usein. Ei lapsen vuoksi, muuten kyllä. Kuorosta luopuminen tuntuu, tai paluun lykkääminen. En ole taitava laulaja ja minulle uuden oppiminen musiikissa on hidasta. En opi stemmoja nuotteja lukemalla, vaan korvakuulolta ja ainoastaan toistojen kautta. Meidän kuorossamme ei voi käydä vain satunnaisesti, ymmärtäisitte, jos tuntisitte kuoronjohtajan. Kuoro ei ole harrastus, se on elämäntapa. Aion nyt vielä kysyä, jos saisin käydä edes silloin tällöin, joka toinen viikko, kun mies on aamuvuorossa. Jos voisin jättää leirin väliin. Oppisin edes vähän. Osaan jo kuitenkin arvata vastauksen ja kysyminenkin hirvittää. Kokonaisuuden kannalta ei toimi, että kuorossa loikitaan miten sattuu, vaikka se palvelisikin minua. Kerään siis rohkeutta vielä jonkin viikon ajan. Ja toivon, että syöminen alkaa sujua.

Toivoton en ole ollenkaan. Tänään huomasin Maissin ylähampaan puhjenneen. Hän myös nukahti tänään jo toista kertaa itsekseen, ilman tissiä. Siis miehen vieressä, ei sentään yksin. Olen murehtinut sitäkin, miten hän ikinä oppii nukahtamaan ilman imettämistä. Mutta niin hän vain oppii ja kasvaa. Minusta huolimatta, omaan tahtiinsa.

4 kommenttia:

  1. Muruseni!
    Tuli mieleeni näky jostakin meidän työpaikan juhlasta:
    produktiokuoro esiintymässä ja selkärespussa yhdellä laulajaäidillä ihanasti huiskaava pikkuneiti.
    Jorasi siellä tyytyväisenä, vieressä oleva laulaja nosteli laulaessaan ilman ilmeen värähdystä lattialle tippuneen (=tiputetun!) tutin reppulaisen käteen.
    Mitä luulet, onnistuisiko aluksi Maissin kanssa yhdessä laulaminen?!
    Pusuja sinne,
    Doris (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin se olisi hyvä idea ja sopisi kuoron ja ko. musiikin luonteeseen. Meidän kuoron harjoituksiinkaan ei voi viedä, ei vauvaa lasta tai eskimoa. Kysyin kesätreenien osalta, kun ne olivat vähän rennommat, mutta ei käy. Vauvoista tulee ääntä mikä häiritsee, meillä puhuminenkin on stemmaharjoittelun aikana kielletty. Ymmärrän kyllä, ei vauvat joka paikkaan kuulu. Puss ihana <3

      Poista
  2. No voi harmi ...
    kyllä minäkin ymmärrän että vauvat eivät sovi joka paikkaan (tai en oikeasti ymmärrä, koska vauvat ovat vaan niin parhaita!!) , mutta HÖH!! Ei ole reilua, ei! Reilua olisi Vauvakiintiö - saisi olla aina (=tarvittessa, pakon äärellä, mikäli äidin mielenterveys vaatii kuoroa myös vauva-aikana!) vaikka kaksi harmitonta ja hiljaista vauvaa samaan aikaan treeneissä, ei esityksissä... voisi varata sähköpostista Kuoronjohtajalta Vauvapaikan ...
    <3
    Toivottavasti asia ratkeaa jotenkin niin että pääset aloittamaan kuoron a.s.p. !! Se on sinun henkireikäsi!
    P.S: Saako JO nyt valittaa täsät helteestä?? Saako?
    Doris, hiki otsalla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä joka kuorossa pitääisi olla muutama vauva. Maissi osaa sitä paitsi kaikki laulutkin, kun on mahassa niitää jo kuunnellut. Amazing grace nukuttaa hänet joka kerta. Meidän kuoronjohtaja vaan on oikeasti niin pro, ja haluaa tehdä tätä tosissaan. Harrastelijat älköön vaivautuko.

      Ja voi hellettä joo, alkaisi riittää. Täällä viilenee, niin mä tietysti siirryn serkun kuumaan asuntoon muutamaksi pääiväksi. Oh no. Jaksamista sinne muru <3

      Poista