maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kohti elokuuta

Elokuun hämärtyvät illat ovat jo lähellä. Elokuu on suosikkini, siinä on vielä kesän haikeutta ja samalla syksyn lupausta. Uuden kauden alku, kesän jäljiltä taas yhtä vanhempi. Täytyy palata ihmisten ilmoille, työhön, vaatteisiin, arkeen. Muistan odottaneeni aina koulun alkua ja kavereiden näkemistä. Edessä oli uusi vuosi täynnä kaikkea, mitä en vielä tiennyt. Vahattujen käytävien tuoksu, uudet kalenterit ja kynät, puhtaat vihot ja tyhjät rivit. Kaikki se uusi tieto, mihin uppoutua kokonaiseksi vuodeksi. Unohtaa kaikki muu.

Elokuu on viljan ja kypsymisen, puimisen kuukausi. Ruoan ja uuden sadon kuukausi. Meitä ruokkivan maan kuukausi. Elokuun värit ovat syvät ja lämpimät; tuleentuva vilja, auringon kulta ja kohti ruskaa hapuilevat lehdet. Tämä elokuu on ainutlaatuinen siinä, että me aloitamme uusia vaiheita ja menemme kohti syksyä, mutta kotona, kaikessa rauhassa. Tosin Maissi on oppinut ryömimään ja löytänyt pistorasiat ja kissanruokakupit, se siitä rauhasta. Meidän onnemme ja elämämme on täällä, kypsyvän kaurapellon ympäröimänä. Vielä ei syksy kohtaa meitä työhön paluuna ja hoitopaikassa aloittamisena, meille arki jatkuu kotoa käsin. Se tuntuu oikealta ja hyvältä.

Hellalla porisee musta-valkoherukkamehu, rakastan säilömisen tuoksua. Elokuun tuoksua.

6 kommenttia:

  1. elokuun syvät yöt! Päivien kypsät värit ja tuoksut!

    Elokuu on upea ja aistillinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sana aistillinen sopii niin hyvin kuvaamaan elokuuta, sitä se juuri on.

      Poista
  2. Tää oli jotenkin ihana postaus. Sain pienen positiivisuuden nokareen tästä, tää toimistolla istuskelu on syvältä....
    Iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos piristi toimistoaamua, tsemppiä sinne lomanjälkeiseen elämään :)

      Poista
  3. Täälläkin säilöttiin puoleen yöhön asti! Tuli mansikka-raparperihilloa ja -mehua, maistui myös lapsille. No, sillä sokerimäärällä... ;)

    Voisin säilöä kaikenlaista, tosin usein säilytystilan puute on esteenä. Samoin mun harva pää, en mä muista käyttää kaikkea säilömääni.

    Ihania loppukesän päiviä teille!

    Pieta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua hurjaa, aina vain ko sä siellä säilöt? Olet mielessä joka päivä <3

      Poista