torstai 17. heinäkuuta 2014

Ihanat päivät

Ajatus ei ole ihan kirkkain enää näin puolen yön jälkeen, mutta se näyttää olevan ainoa hetki saada omaa rauhaa tässä talossa. Tytär kukkuu lähes puolille öin joka ilta ja nukkua posottaa sitten aamukymmeneen. Ihme teini. Sama rytmi hänellä oli kyllä mahassakin.

On ollut ihania päiviä. Olen ottanut omaa tilaa, kadonnut prinsessa Paukkumaissin kanssa ystäväni luokse parina päivänä. Huomenna mies ja oikea teini menevät kylään miehen ystävälle. Eilen illalla typy nukkui pari tuntia ja pääsin kukkapenkkien kimppuun pitkästä, pitkästä aikaa. Meillä on käynyt paljon vieraita, rakkaita vanhoja ja mukavia uusia ystäviä. Jotenkin tosi mukavaa on ollut loisia ystäväni luona tällä viikolla. Hän on nuoruuteni bestis, ainoa vanha ystävä tällä seudulla. Miten onnekasta asua lähellä toisiamme! Hän potee selkäänsä ja avioeroa, sekä ensimmäisiä yksinäisiä päiviä ilman lapsia. Olemme juoneet valtavasti kahvia ja pohtineet asioita laidasta laitaan. Se on ollut hienoa. Välillä tuntuu, kun olisimme edelleen 16-vuotiaita ja koko maailma olisi meille auki. Tavallaan se onkin. Olemme keski-ikäisiä, meillä on omat elämät ja mahdollisuus päättää itse.

Keski-ikäisenä on kyllä mahtavaa. Ei ole enää niin epävarma, kuin nuorempana. Voi tehdä oman näköisiä ratkaisuja. Tietää itse. Luottaa omaan kykyynsä selvitä tiukistakin paikoista. Tietää kokemuksesta, että elämä kantaa.

6 kommenttia:

 1. Tää on kyllä hyvä ikä. En ole suuremmin kokenut neljänkympin kriisiä, musta tää on vaan ihan mahtavaa. Ainoa miinus on se, että jos jotain haluaa elämässään muuttaa, se kannattaa tehdä pikapuoliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se muutos mitä itse olen ajatellut, on fyysisen kunnon nostaminen. Sillä vaikka henki on vahva ja parhaimmillaan, liha tuntee vahvana maan vetovoiman.

   Poista
 2. Mä olen kateellinen sulle siitä, että sä osaat ottaa keski-ikäisyyden positiiviselta kantilta. Kaiken järjen mukaan munkin pitäisi tehdä niin, mutta en näe asiaa samalla tavalla. Vaikka kieltämättä rantakeskustelut auttoivat uberpaljon. Olen osannut sen jälkeen ottaa onnittelut vastaan ilman kiemurtelua ja kiusaantuneisuutta. Siitäkin ystävät on hyviä. Voi päästä asioiden yli joista ei yksin pääse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuntuu vaan niin kivalta! Hyvä jos beach party helpotti asiaa. Toivon niin, että saisit nauttia tämän iän parhaista puolista <3

   Poista
 3. Mä poden edelleen ammatillista kriisiä, ja tunnen vahvasti tulen pepun alla: jos haluaisin vaihtaa alaa, se pitäisi tehdä nyt.

  Mutta joo keski-ikä rulettaa! Pusss!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihana! Se onkin jännä kysymys, alanvaihto? Mikä olisit, jos voisit olla mikä vain - tällä nykyisellä kokemuksella ja tiedolla? Hyvin kyllä ehdit vielä vaihtaa alaa, jos vain tiedät mihin vaihtaa. Me tuskin päästään eläkkeelle vielä ainakaan seuraavaan 40 vuoteen :)

   Poista