tiistai 18. elokuuta 2015

Sivistynyt ero

Lähipiirissä on jälleen tapahtunut ero viime aikoina, hyvin korrekti sellainen. 20 vuotta naimisissa ollut pariskunta, kouluikäiset lapset. Sivistynyt ero, kohtelias ilmoitus facebookissa asiasta ystäville. Ositus, lasten huolto ja asuminen sovittu hyvässä hengessä ilman oikeudenkäyntiä. Kahden elämän uudelleen järjestäminen kunniottavasti ja arvostavasti. Sopimus siitä, ettei vuoteen esitellä lapsille uutta kumppania, vaan annetaan kaikille aikaa sopeutua uuteen tilanteeseen. Jepjep.

Ystäväni muutti pois heidän yhteisestä kodistaan pari viikkoa sitten. Viime viikolla ex-puoliso oli treffeillä ja viikonloppuna aloitti yhteiselämän uuden ihanaisen kanssa. Puhtaalta pöydältä. "Mutta ihan eron jälkeinen systeemi" kuuluu tarkka lainaus. Siis oikeasti, en tajua. Miten voi olla eron jälkeen, kun ero on juuri vasta alkanut?

Toinen lähipiirin ero tapahtui ihan samoilla sävelillä puolitoista vuotta sitten. Mies muutti pois ja viikko muutosta esitteli uuden kumppanin lapsille, seurustelu oli alkanut edellispäivänä eli ihan eron jälkeinen systeemi oli kyseessä. Siitä erosta tuli riitainen ja likainen sillä siunaamalla hetkellä. Nythän kaikki on jo hyvin ja mies uusissa naimisissa. Vaimoa vielä vähän hikkauttaa.

Näissä molemmissa tapauksissa tarina voi hyvinkin olla totta ja naiivisti voin uskoa sen, että ihan puhtaasti eron jälkeen ollaan löydetty tämä uusi lempi. Mitä nyt korkeintaan ukkomiehenä hieman silmäilty sopivaa kohdetta sen varalle, kun vapaus koittaa. Se mitä en tajua, olettaen, ettei ole kyse salarakkaasta, mitä ihmettä nämä naiset näkevät miehissä, jotka ovat eronneet varttitunti aiemmin? Ei tule mieleen se, että avioero 20-vuotisesta liitosta vaatii aikaa surra ja sopeutua? Ihan kaikille osapuolille? Ei tule mieleen ajatus, että annanpa  tuon miehen oppia ensin elämään yksin ja itsenäistä elämää ennenkuin raijaan samaan osoitteeseen itseni sekä lapseni edellisestä suhteesta. Ai niin, ja onhan täällä miehenkin lapsia.

Mikä ihmisiä vaivaa?

7 kommenttia:

 1. Lähipiirissäni kaksi tuon kaltaista keissiä. Hirvittää katsoa. Toivon etten ihan just nyt aio rakastua.
  Meille tulossa sivistynyt ero... Niin sivistynyt, että edes lapset ei vielä tiedä asiasta ja siis yhdessä elämme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, olen tosi pahoillani ihana <3 voimia siihen kaikkeen ja varsinkin sivistyneeseen elämän uudelleen järjelyyn. Halaus <3

   Poista
 2. Tunnistan! Voi olla, että olen a) itse tavannut semmoisen henkilön b) jättänyt jälkeeni tämmöisen henkilön (tapauksen a ja b on yksi ja sama henkilö). Tosin, täytyy sanoa että hänen kohdallaan eron - tai lähestyvän eron - ja teon välinen etäisyys on ollut perin lyhyt. Hänen kohdallaan kaksi viikkoa oli koko maailma. Luonnollisesti hänen jokainen noin neljän vuoden suhde on alkanut ja päättynyt näin, koska miksi muuttaa jotain mitä toimii? Nyt hän on kuitenkin kehittänyt parisuhdeskillssejään siihen suuntaan, että käyttää niiden juurruttamiseen henkistä ja fyysistä väkivaltaa [sic]. Että ei voi sanoa mielikuvituksen puutteen vaivaavan häntä! Että tämän kokemuksen perusteella voin todeta, että kyllä näin voi käydä, että ei ole syytä epäilylle siellä! Bailando!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :) aivan, miksi muuttaa toimivaa kaavaa? Päin helvettiä kiihtyvällä vauhdilla :) puss på dej xxx

   Poista
 3. Mä olen myös ihmetellyt samaa. Voisiko sitä hetken asua pelkästään lastensa kanssa? MIKSI on niin kiire, suorastaan paniikki?

  Mutta mitäpä minä mistään tiedän, tällainen vanha moralistimummeli. Antaa mummelin ihmetellä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, ettei kestetä olla hetkeäkään yksin. Ei osata elää omaa elämää ja hengittää omilla keuhkoilla. Siinä on iso epäloogisuus, kun se toinen on ollut niin ahdistava elämänkumppani ja siitä on päästävä eroon, miksi saavutettu vapaus täytyy haaskata heti jonkun vieraan ihmisen kanssa? Tämä vanha mummeli kysyy, että miksi ei voi vain bylsiä ympäriinsä ja nauttia siitä vapaudesta? Eron jälkeenhän on parasta (ja pahinta) että lapset ovat kokonaan poissa ja toisen vastuulla. Sen ajan voisi käyttää tehokkaaseen villiin ja vapaaseen elämään. Mutta mitä minä mistään tiedän.

   Poista
  2. Siis poissa ajoittain tarkoitin, että tulee niitä oman ajan pätkiä ihan luvalla. Ne lapset.

   Poista