tiistai 3. kesäkuuta 2014

41 vuotta

Minulle syntymäpäivä on vuoden tärkein päivä. Vähän kuin uudenvuodenpäivä, siitä alkaa uusi ikävuosi minun ajanlaskussani. Kulunut vuosi on ollut elämäni onnellisin, vaikka sitä on varjostanut läheisten ihmisten surut ja huolet. Itsekkäästi ajatellen se on ollut elämäni paras vuosi. Aiemmin myös syntymäpäivät ovat tuntuneet erilaisilta, kuin mittareilta siitä, kuinka paljon minua rakastetaan. Kun ihminen lähtökohtaisesti vajaasti rakastettu, hän hakee vahvistusta omalle olemassaololleen muiden huomiosta. Nyt näkökulma on muuttunut. Ei ole enää kyse siitä, kuinka paljon minua rakastetaan vaan siitä, että minä rakastan. Että minulla on pieni, ihana punatukkainen tyttö, jota rakastan enemmän, kuin tiesin mahdolliseksi.

Tämä on ollut plissuin syntymäpäivä ikinä. Sain kuin sainkin limsakoneen ja lisäksi lahjakortin jalkahoitoon mieheltä. (Luulin kyllä saaneeni sen jo äitienpäivälahjaksi.). En muista onko koskaan ollut syntymäpäivää, etten olisi pitänyt pieniä kutsuja. Tänään työkaverini kävi, ja nuoruuden bestikseni tuli vartavasten synttärikahville. Siinä kaikki. Silti tämä on ollut paras syntymäpäiväni ikinä. Sainhan sen viettää oman lapsen kanssa.

4 kommenttia:

 1. :)

  Mä odotan synttäreillä aina jotain yllätystä ja olen salaa vähän pettynyt, jos esim. lahja paljastuu ennen aikojaan. Joskus kun joku perheestä lukis mun ajatukset ;) ja tekis vielä britankakkua tai muuta marenkiherkkua, ettei tarvis itse leipoa.

  Ja rakkaus, näkökulman muuttuminen on vain plussaa. Ajattele kuinka nyt saa rakastaa, eikä sitä ota pois mikään ennen koettu eikä kyllä mikään tulevakaan. Netistä joskus napattu sitaatti sen tiivistää oikeinkin hyvin:

  "Sometimes we come into a person's life not to make them love us but to let them feel that they're so much worth loving for."

  Onnea ja pusuja synttärisankarille!

  Pieta

  VastaaPoista
 2. Myöhästyneet synttärionnittelut minultakin!
  -Laura

  VastaaPoista