tiistai 22. joulukuuta 2015

Kohti täydellistä joulua

Vihaan joulua. Jos sanon ihan rehellisesti. Siihen kilpistyy niin monta helvetillisen kipeää muistoa, että on vaikeaa olla vihaamatta. Tänään olen potenut totaalista jouluahdistusta; sellaista jossa paetaan omaa elämää, tehdään nopeita ratkaisuja ja jätetään kaikki taakse. Jos olisin keksinyt paikan mihin paeta, olisin jo mennyt. Harmillista kyllä, itseään ei pääse pakoon. Ainakaan näin raittiina ollessa.

Pahimman ahdistuksen mentyä tein pihatöitä (ihanan leppeä joulukuu) ja muita jouluvalmisteluita. Mietin erilaisia menneitä jouluja. Surullisia, onnettomia, iloisia. Mietin hyviä muistoja. Joulua Kroatiassa, autoradiossa soivaa Chris Rean Driving home for Christmas. Joulua töissä  alkuvuonna kuolleen ystäväni kanssa; karkasimme kahdestaan joulukirkkoon ja otimme päivystyspuhelimen mukaan. Joulua, jolloin menimme Talon Miehen kanssa naimisiin. Joulua, jolloin odotin Maissia ja hän liikkui pinkeän vatsani ihon alla.

Lauantaina brunssilla juttelimme täydellisen joulun järjestämisestä, kuinka mahdotonta se on. Mikään ei koskaan ole siihen riittävän hyvää. Elämä ei ole täydellistä. Se on parhaimmillaankin vain tosi hyvää, täyttä ja onnellista.

Tosi hyvää, täyttä ja onnellista joulua sinulle! Meille ihan kaikille.

3 kommenttia: