tiistai 7. huhtikuuta 2015

Toivo

Toivo paremmasta, toiveikas mieliala; ne ovat jotain, minkä huomaa vasta niiden kadottua. Koen, että omassa työssäni tärkein tehtävä on usein juuri toivon ylläpitäminen. Että tulee parempi päivä. Että puolen vuoden kuluttua on jo ihan toisin. Että asiat järjestyvät. Että huomenna on paremmin. Muistan aina erään pienen tytön, jolle sanoin, että nukutaan yön yli, huomenna on uusi päivä. Hän itki lohduttomasti ja kysyi: "mikä huomenna muka olisi toisin?" En tiedä, mikä taika siinä on, useinhan asiat eivät yhdessä yössä muutu miksikään. Silti yön jälkeen asiat usein tuntuvat olevan paremmin. Uusi päivä tuo jonkin uuden näkökulman tai jotenkin mieli vain levänneenä jaksaa taas.

Eilen oli jotenkin rankka päivä, paljon riitelyä ja ikävyyttä. Välillä tuntuu, ettei toivoa ole. Että helpompaa olisi jossain muualla, jollain toisella tavalla. Sitten taas mieli lepää hetken vaikkapa ymmärtävän ja kuuntelevan ihmisen läheisyydessä. Löytyy joku uusi yhteys. Tulee ratkaisu, mikä helpottaa. Ja uusi päivä. Uudet voimat.

2 kommenttia:

  1. En tiedä lohduttaako tai antaako voimia tämä mutta minä ajattelen usein,että onneksi se olet juuri sinä, joka tuota työtä teet. Nostan hattua!

    Haleja,

    Pieta

    VastaaPoista