maanantai 30. marraskuuta 2015

Ei seksiä katkerille. Ikinä.

Jestas, että tämä lastenvalvojana työskentely on opettavaista. Jos luulin oppineeni ihmisyydestä jotain ollessani lastensuojelun sosiaalityöntekijä, opin nyt triplasti parisuhteesta tässä työssä. Tähän mennessä olen oppinut:

- Osa ihmisistä on täysin osattomia omaan avio/avoeroonsa. Heillä ei ollut osaa eikä arpaa siinä, että puoliso lähti. On siis vain oikein ja autuaallista, että he pyrkivät makaamaan ex-puolisonsa uuden onnen kynnyksellä ja esteenä. Elatuksesta, tapaamisista, tapaamiskuljetuksista, joulun kestosta tai vuorokaudessa olevien tuntien määrästä kiistely sopii mainiosti tähän tarkoitukseen.

- Osa ihmisistä kokee, ettei oman lapsen kulut ole omalla vastuulla. Eikö sen toisenkin pidä tähän osallistua? Sehän saa lapsilisätkin? Mahtavia esimerkkejä aiheesta ovat vanhempi, joka jätti taakseen neljä lasta ja oli vailla elatustukea itselleen. Ymmärrystäni ei saa myöskään se vanhempi jonka nettotulot olivat yli 3000 euroa kohtuullisin asumiskuluin, mutta joka oli sitä mieltä, ettei hänellä ole varaa maksaa lapsista. Harrastuksista ei ainakaan. Eikä ex-puolison tilille.

Olen ajatellut askarrella opettavaisia kylttejä työhuoneeni seinille. Niissä voisi lukea vaikkapa:

- Katkeruus on epäseksikästä. Lopeta tuo marina heti tai et ikinä enää saa.
- 90% ex-puolisoista on narsisteja. Älä haaskaa aikaani asian vakuuttamiseen.
- Puolet syystä on sinun. Jos epäilet sitä, ehkä enemmänkin.
- Sinä et tule saamaan elämässäsi aikaan mitään hienompaa tai tärkeämpää, kuin omat lapsesi.
- Älä vingu, iso ihminen.

Taidan kuulostaa aika tylyltä, se aiemmin mainitsemani kannustava katse ei nyt välity kyllä. En voi vain käsittää sitä itsekkyyden ja katkeruuden määrää, joka joistakin ihmisistä huokuu. Enkö itse ole vastuussa omasta avioliitostani/parisuhteestani? Jos toinen ei ole siinä onnellinen, voinko pitää kiinni hänestä väkisin? Minun vastuullani on oma onnellisuuteni ja se, millaista minun lähelläni on elää. Jos minun kanssani on liian vaikeaa elää, voiko se olla vain toisen ihmisen syytä?

Deittimarkkinoille taas minulla olisi hyvä idea, en ole ihan varma miten vaitiolovelvollisuus tässä toimii. Lastenvalvojalta voisi pyytää suosituksia, siis sellaiset kivat ja fiksut, joille lapsen hyvinvointi on etusijalla. Jotka kohtelevat toista vanhempaa reilusti ja oikeudenmukaisesti. Joiden kanssa on mahdollista tehdä yhteistyötä. Joista tietää jo etukäteen, että uusperheenä eläminen tulee olemaan mahdollista ja toimivaa. Deittiprofiiliin voisi liittää mainoksen: "Paikallinen lastenvalvoja suosittelee :)" Suositus tietysti maksaisi, mutta se tekisi hyvää kaupungin verokassalle.

Niiden osalta, joissa ei ollut syytä edelliseen eroonsa, sanoisin "Run Forrest, run".

8 kommenttia:

 1. Ihan mahtavia huoneentauluja! "Puolet syystä on sinun. Jos epäilet sitä, ehkä enemmänkin." iskee sydämeeni kuin Sata salamaa Antti Tuiskun esittämänä <3 Aaaaah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sata salamaa aah! Sekin olisi huippuhyvä huoneentaulu. Tulisi aina hyvälle tuulelle. Niinkuin sinusta. Puss.

   Poista
 2. Tämä nauratti kamalan paljon.
  Voi olla että joskus ei naurata, mutta nyt nauratti.
  Olen itse niin tyhmän ylpeä, etten kehtaisi ja viitsisi heittäytyä noin hankalaksi kuin moni heittäytyy. Kyllä, ajattelen lasten etua, mutta kyllä se tyhmän ylpeys saisi vielä paremmin käyttääytymään tosi tilanteessa.

  Lastenvalvojan suositus deittimarkkinoille olisi mainio!!!!
  JA ehkä olisi hyvä keksiä kysymyspatteri jossa kysytään "mikä sinun toimissasi oli huonoa aviioliittosi aikana" Ja vastaukseksi ei kelpaa "ei mikään".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti, mä en tajua juuri sitä, ettei edes muodon ja häpeän vuoksi peittele sitä omaa typeryyttään? Mulla on ihan sama, etten kehtaisi. Yrittäisin viimeiseen asti peitellä omaa pikkumaisuuttani ja joutuisin venymään siksi. Mut ei, ei purista kaikkia samaan tapaan. Tätähän voi ihan käyttää vaikka nettideittailussa kun kyselee asioita ja tutustuu uusiin tyyppeihin. "Kuinka paikallinen lastenvalvoja kuvaisili sinua persoonana?"

   Poista
 3. Tuon otsikonkin voisi laittaa huoneentauluksi :)

  Työssäsi saa tutustua kaikenlaisiin ihmisiin ja osaa varmasti arvostaa omaa parisuhdettaan sen jälkeen entistä enemmän.

  Hyvää adventtiaikaa,
  toivottaa Minna Oulusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä muistutus itselle myös :) "Ei kärttykertuille seksiä, ikinä." Tämä työ on kyllä saanut arvostamaan omaa puolisoa ja parisuhdetta uudella tavalla. Olen tosi kiitollinen, kun tulen töistä kotiin ja ollaan yhdessä, vaikka aina ei olekaan helppoa.

   Ihanaa adventtiaikaa sinulle myös ja kiitos kun kommentoit <3

   Poista
 4. Ahhahhaa... :D Allekirjoitan, vaikka vähän liian likeltä liippaa. No, ei mulla mutta toisella, ehkä. ;) Mainoksen puolesta liputan ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha ha :) on katkeruutta aiheesta ja aiheetta, mutta välillä menee tietty överiksi. Mietin välillä, että on tämä ollut sellainen korkeakoulu tähän hommaan, oma elämä. Tiedän aika paljon niistä hankalista eroista ja eroriidoista. Välillä ihan ihmetyttää kun tulee kivoja ja fiksuja ihmisiä, jotka oikeasti miettii vaan, miten asiat lasten kannalta sujuisi parhaiten. Arvostan :)

   Poista